Esztétikai fogászat
Fogfehérítés

A fogfehérítés ma már a modern fogászat rutinfeladatai közé tartozik. A fogfehérítésnek két alapvető formája ismert, otthoni és rendelői.
Mindkét fehérítési mód után fogérzékenység léphet fel, amit fluoros pasztákkal enyhíthetünk. Az eredmény tartossága az étkezési (tea, kávé, vörösbor, kóla) és a szájhigiéniai szokásoktól fűgg.

Otthoni fogfehérítés: ez a típusú fogfehérítés is a rendelőben kezdődik. A fogak alapos fogkőeltávolítása és polirozása után lenyomatozásra kerülnek, így a fogtechnikus a gipszmintára síneket készít. Ezekbe a sínekbe az általam ajánlott fogfehérítő anyagok 10-15%-osak és teljesen biztonságosak.
A fehérítő anyagot a sínekbe a rendelőben megeggyezett módon betölti és 10-12 éjszakán keresztül hordja a síneket. Ezzel a módszerrel a kezelés után 2-3 árnyalattal lesznek világosabbak a fogak.

   


Rendelői fogfehérítés: előnye az otthon végezhető fehérítéssel szemben, hogy a fogak színe 7-8 árnyalatot javul rövid idő alatt, viszont a fogérzékenység mértéke is várhatóan jóval nagyobb lesz. A száj előkészítését kővetően az ínyre védő anyagokat hordunk fel, a fogakra magas koncentrációjú anyagokat plazma, britesmile, zoom lámpákkal megvílágítjuk.
Az eredmény gyors és látványos.vissza
 

 
Copyright © 2015
Dr. Lőkös Ibolya - Csíkszereda
Fogászati rendelő
Teljes verzió